Go Back
C9 recept: paradicsomos húsgolyó

Paradicsomos húsgolyócskák barna bulgurral - C9 program kompatibilis recept!

Szuper gyorsan elkészíthető finomság, ráadásul egy edényben készül minden, nem is kell utána olyan sokat mosogatni. A benne lévő bulgur miatt inkább olyan napra ajánlom, amikor aktívabb voltál, több volt a testmozgás, ezért az extra szénhidrát belefér :)
Prep Time 5 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 40 mins
Course Ebéd, Vacsora
Cuisine C9 FIT, C9 Recept
Servings 2 adag

Ingredients
  

Húsgolyók

  • 250 g darált pulykahús
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál zabkorpa
  • bors, fűszerek vagy adalékanyagmentes fasírt fűszerkeverék

Szósz

  • 1 db hagyma kisebb
  • kókuszzsír kevés
  • 1 doboz hámozott, aprított paradicsom konzerv
  • 140 g paradicsomsűrítmény nagyobb doboz
  • oregánó
  • bazsalikom
  • fokhagyma
  • édesítő
  • 150 g barna bulgur

Instructions
 

  • A darált húst összekeverjük a tojással, zabkorpával és fűszerezzük.
  • 10-15 percre hűtőbe tesszük (Kb, amíg a szószunk elkészül) Utána kis golyócskákat formázunk belőle, kb. 15 darab lesz.
  • A hagymát felkockázzuk, egy kevés kókuszzsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a sűrítményt.
  • Borsozzuk, fűszerezzük (oregánó, bazsalikom, fokhagyma) Hozzáadunk egy kevés édesítőt és 1 dl vizet.
  • Amikor forr, beletesszük a húsgolyócskákat és fedő alatt majdnem készre főzzük, majd hozzáadjuk a bulgurt és még 1 dl vizet. Lefedve tovább főzzük még további 10 percig. Közben, ha elfogy a víz, pótoljuk.
  • Lefedve egy kicsit pihentetjük, tálalásnál szórhatunk rá esetleg petrezselyemzöldet.