Paradicsomos húsgolyócskák barna bulgurral - C9 program kompatibilis recept!
Ingredients
Húsgolyók
- 250 g darált pulykahús
- 1 db tojás
- 1 evőkanál zabkorpa
- bors, fűszerek vagy adalékanyagmentes fasírt fűszerkeverék
Szósz
- 1 db hagyma kisebb
- kókuszzsír kevés
- 1 doboz hámozott, aprított paradicsom konzerv
- 140 g paradicsomsűrítmény nagyobb doboz
- oregánó
- bazsalikom
- fokhagyma
- édesítő
- 150 g barna bulgur
Instructions
- A darált húst összekeverjük a tojással, zabkorpával és fűszerezzük.
- 10-15 percre hűtőbe tesszük (Kb, amíg a szószunk elkészül) Utána kis golyócskákat formázunk belőle, kb. 15 darab lesz.
- A hagymát felkockázzuk, egy kevés kókuszzsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a sűrítményt.
- Borsozzuk, fűszerezzük (oregánó, bazsalikom, fokhagyma) Hozzáadunk egy kevés édesítőt és 1 dl vizet.
- Amikor forr, beletesszük a húsgolyócskákat és fedő alatt majdnem készre főzzük, majd hozzáadjuk a bulgurt és még 1 dl vizet. Lefedve tovább főzzük még további 10 percig. Közben, ha elfogy a víz, pótoljuk.
- Lefedve egy kicsit pihentetjük, tálalásnál szórhatunk rá esetleg petrezselyemzöldet.